HTML

Bödi keleten

Friss topikok

Kedves Olvasóim!

Megosztok egy-két meglepetést Veletek, ami itt ért.

Amikor tervezgettük, tervezgettem, hogy jövök ide, olvasgattam  az itteni időjárásról. Abban az állt, hogy a nagy rettenetes kurd télben néha lemegy fagypont alá a napi minimum hőmérséklet, és ennyi. Nagyfiam meg is jegyezte, hogy akkor Apa az idén télen nem lát havat. Gondoltam ennél nagyobb bajpm ne legyen, megéltem már jópár telet, megláttam már jópár havat.

Erre ma reggel mi fogad amikor kinézek az ablakon?

Valami ilyesmi:

 

A felvezetés után talán nem volt olyan sokkoló, mint mikor nyújtóztam az ablakban. A helyieknek is azért meglepetés ez, mást se látok az ablakból, minthogy jönnek le fényképezkedni. Mondjuk gyanítom, hogy itt se szánkó, se sífelszerelés nincs a háztartásokban. Mondjuk hegyek vannak a környéken, jó kis lankák is vannak rajta, de szerintem az itteniek nem sűrűn szokták az ilyen jellegű téli sportot űzni. De egy szó mint száz, előbb láttam havat, mintha otthon maradtam volna.

A további képek a tegnapi bazárjárás alkalmával készültek.

Elébb egy érdekesség. Ugye a Tisza cipő mindenkinek megvan... Na hát itt találtam DUNA cipőt. Íme:

PC136464.JPG

Vélhetően a felirat kitalálója nem tudott sem a Tisza márkáról, sem a Duna folyamról, valahol Kínában dőlt ez el, a mi kis szórakoztatásunkra.

Szegény eladó fiú nem értette mit is akarok én itt ezzel a cipővel, mert épp nem volt a kezemben a fényképezőgép. Elkezdte magyarázni, hogy a nagyobb cipők arra felfelé vannak a másik árusnál. Persze mikor elővettem a gépet, akkor már vadul bólogatott.

Másik meglepő dolog:

PC136426.JPG

Jártamban-keltemben az egyik romos házfalon az alábbi graffiti fogadott. Szóval azért ennyire globalizálódik a világ, hogy az amerikai lázadó rapper is falfirka elhelyezésére sarkallja a muszlim fiatalokat? Nekem meglepő. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a firkász mennyi is ért azokból a szövegekből, amiket hallgat. Szeritnem nem sokat. Valószínű ez a felirat csak egy életérzés kinyilvánítása, az pedig át tud jönni a képekből, videoklippekből, filmekből.

Ezek után persze már a következőt kép sem olyan meglepő, mint az előre jeleztem:

PC136461.JPGIraki rendszám, amerikai zászló és apple logo.

Az iraki rendszám felépítése, felül van egy számsor, ha balól jobbra olvassuk, akkor 4724 a helyes megfejtés. Egyébként fura, mert a szöveget jobbról balra írják, olvassák, de a számokat ugyan úgy, mint mi, balról jobbra.

Visszatérve a rendszámhoz, a jobb oldalon alul ha jól értem az van írva, hogy Irak, és ha jól tudom a bal oldalon az hogy Sulaymaniah.

Egyébként csak rákerestem hogy nehogy hülyeséget írjak a rendszámról, és találtam egy oldalt, ami a világ rendszámait gyűjti: http://www.worldlicenseplates.com/

Ezen az oldalon is találtam olyan rendszámot, amin az itt a jobb alsó részen láható kirx-krax van, szóval gyanús, hogy ez az Irak felirat (meg a már régebbóta itt lévők mondták)

PC136445_cr.jpgEzt csak nagyon messziről láttam, de nem volt nagy lelkesedés bennem megkeresni. Szóval csak így messziről. Gondolom egy autószerelő műhely reklámja. Mondjuk ilyesmit otthon is lehet lesni, azért meglepődtem.

És akkor most jöhetne egy 16-os karika.

Az ez utáni tartalmat elébb nézd meg, és dönts, kinek mutatod meg!

Szóval kitazásom előtt csak úgy beszélettünk a kedvesemmel, hogy mivel is lephetném meg. Mivel az aranyékszerek viselése nem annyira sajátja, gondoltam azért, hogy most az ékszertató dobozkában pihenjen a cucc fölösleges keresni, megvenni, hazavinni. Erre édesem epésen megjegyzi, hogy na innen tutti nem hozol semmi kis nőcis dolgot, neglizsét.

Na szóval tegnap elvoltunk kollégákkal abban a Zara market nevű boltban, és amíg ők kabátot és cipőt keresgéltek, gondoltam teszek egy kis körsétát.

Nagy döbbenetben volt részem, hirtelen a nálam lévő telefonnal készítettem néhány képet okulásra. Szóval az iszlám sem mindenütt oly kemény...

 Alapvetően nem gondolom azt, hogy bármi baj lenne ezekkel a neglizsékkel, sőt nagyon szépek is vannak közöttük. De mondjuk az utolsó képen a háttérben az a kezes-lábas necc cucc, az azért gondolatom szerint kemény lenne még egy magyarországi üzletben is. Mondjuk a próbababa kidolgozottságát is érdemes megfigyelni, valamint arra a célszerűségi nyílásra...

Aztán lehet, hogy csak a már vagy két hete magamra öltött cölibátus (copyrigth Szikla atya- ha érted mire gondolok....) miatt voltam oly érzékeny erre a témára.

Az pedig, hogy végül is vásároltam-e valami ilyesmit, vagy sem, hadd maradjon meg a házastársi intimitás kötelékében...

Folyt. köv...

Címkék: meglepődések

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boedi-keleten.blog.hu/api/trackback/id/tr295690075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bödecs Zoltán 2013.12.14. 11:09:25

nem értem mire is gondol kegyed kedves Zsuzsanna!

S99 2013.12.14. 15:26:48

Tévedés! Ha itthon maradtál volna, már múlt héten láttál volna havat. Mikulás meghozta, igaz nem ekkora mennyiséget.

S99 2013.12.14. 15:29:52

Ilyen szexi rucikat nagyobb kínai áruházakban látni bármikor, pl. az Ázsia Centerbe. Nem is nagyon kell keresni, kint vannak a bolt előtt.

S99 2013.12.14. 15:31:13

Ja az s99. Sütit takar:-)

MickeyCutter 2013.12.15. 22:09:07

"Célszerűségi nyílás"...? :D

MickeyCutter 2013.12.15. 22:09:53

Ez egy igazi fertő, hova keveredtél? :)

Bödecs Zoltán 2013.12.16. 06:08:14

Kérlek Miki imádkozz, hogy megmaradhassak tisztának!

azra 2014.01.11. 21:40:35

lehet, hogy te itthon nem is jártál fehérneműboltban? mert nem nagyon kéne keresgélned, hogy ilyen neglizsét vegyél:)
süti beállítások módosítása