HTML

Bödi keleten

Friss topikok

Kedves olvasóim!

A mai napra egy klasszikus keleti témát dobok fel elsőként. Igen gondolom sokatok, akik már jártak Magyarországtól errefelé, nem lesznek annyira meglepőek a ma elétek tárt fényképek.

Igen ma az itteni wc-ről fogok pár képet feldobni. Azért annyit már elöljáróban elárulok, hogy azért az itt látható megoldás viszonylag ritán van, magam is csak egyszer futottam bele, konkrétan a munkahelyemen.

Szóval egyszer, mikor a minisztériumm épületében kellett elvégeznem a dolgom, az alábbi kép fogadott. Elszparált fülkék, gyakorlatilag a plafonig felcsempézve, teljes szélességű ajtó.

És a fülkében egy nagyon szép taposó csésze, a falon pedig az otthonihoz nagyon hasonlatos WC tartály.

PC116411_cr.jpg

Külön szeretném felhívni a figyelmet a wc tartály feltöltő flexicső nagyon hasonlatos egy zuhany gégecsőhöz, mert hogy az.

A másik említésre méltó dolog, a taposó csésze finoman cizellált rózsamintás díszítése. Magam leginkább ezen lepődtem meg, mert taposós WC-t már volt szerencsém látni, sőt használni is, egy biztos, itt nem kap az ember aranyeret.

Aztán ahogy az ember tovább fordul az elválasztó falon újab ismerős szerkezettel találkozik.

Szóval itt megint előjön a zuhany téma, merthogy a WC-ben nincs WC papír, van viszont egy komplett keverős csaptelep hideg-meleg vízzel és az imént látott zuhany gégecsővel. De a gégecső végén nem a klasszikus zuhanyfej található, hanem egy kis szórófej, olyasmi, amivel mondjuk a füvet locsoljuk odahaza.

PC116414.JPG

Igen itt van. Persze gondolom, hogy ez már kb a modernebb változat. A klasszikus nyilván nem ilyen zuhany volt, hanem a gravitáció erejét kihasználva lötybölte az öblítővizet alfelére az ember egy speciális víztároló edényből.

Valami ilyesmiből:

PC116412_cr.jpg

Persze ennek mikéntjét sajnos nem tudom, mert eléggé intim a dolog, nem igazán tudok megkérni senkit, hogy mutasd meg légyszíves.

Azért a biztonság kedvéért a taposó fajanszot még egyszer lefotóztam közelebbről.

PC116410.JPG

Hogy kissé oldjam a feszültséget, a kézmosót is megmutatom:

Két féle van közvetlen egymás mellett, természetesen nem egyformák. De nagyon nem.

PC116419_cr.jpg

Közelebbről is fotóztam ám a mintát, íme:

PC116416.JPG

Azért érdemesnek találom megfigyelni, hogy ennél a mosdónál a virágok milyen komoly harmóniát mutatnak a taposócsészén láthatókkal.

Hogy jól megfigyelhető legyen álljon itt közelről a taposócsésze sarkán lévő kis minta:

Folyt köv...

Címkék: wc mosdó

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boedi-keleten.blog.hu/api/trackback/id/tr835686638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kárász Erika 2013.12.12. 08:05:19

Azért érdekes a csaptelep szűkítő része is!:)

azra 2013.12.12. 08:15:31

nem kell ehhez olyan nagyon messzire menni:)), nekem nemrég a belgrádi csilivili buszállomáson volt szerencsém az e célra szolgáló patika tisztaságú nemesacél guggolós műtárgyakhoz...

MickeyCutter 2013.12.15. 22:21:37

Egész tisztának tűnik a pottyantós... Köszi, hogy betekintést kaphattunk a kurd wc-k egzotikus világába! Nem sokan posztoltak még erről eddig, pedig sokan vártuk már! :)

Bödecs Zoltán 2013.12.16. 06:09:20

Ezek szerint hiányt pótoltam...

hanabi97 2013.12.27. 22:06:46

Nagyon szépe ez a virágmintás mosdó.
süti beállítások módosítása