HTML

Bödi keleten

Friss topikok

Kedveseim!

Egy kommentben jött egy ilyen kérdés, és nyugodtan válaszolhatnék akár egy szóval is.

Szóval őszintén megvallva nem olyan megerőltető, mint mondjuk otthon. A reggeli nyolc órás kezdés, azt gondolom, otthon is elfogadható, az külön extra, hogy minden reggel taxi jön értünk a szállásra, hogy beérjünk. 10-15 perc alatt ott is vagyunk.

Alapvetően mi vagyunk az elsők az épületben - a portás és az udvarmestert leszámítva-, hiszen a helyiek csak fél kilencre járnak. Mikor beérünk egy-két kisegítő már van, de akkor a Minisztérium udvara tök üres, mert a kocsik kint vannak az alkalmazottakért.

Szóval biztos, ami biztos azért bőven nyolc előtt be tudunk érni.

A munkaidő vége 17.00, ebből könnyen kiszámolható, hogy ez kilenc óra lenne, ha nem lenne egy óra ebédidő. Persze egy óra alatt a pontyhalászlét és a sült keszeget is meg lehetne enni, pedig az kifejezetten időigényes kaja.

Itt még nem láttam ilyen jószágot étteremben, piacon már igen. Mondjuk nem csoda, mert ezen a piacon az űrrepülőgépen és a rajztáblán kívül mindnen van.

Szóval van egy óránk amit 11.30 és 13.30 között vehetünk ki. Most, hogy már nagyon hamar sötétedik, és este nincs az embernek nagy kedve bent császkálni, a déli időszakot használjuk ki kis bazárnézésre.

És akkor még egy adalék, ami megmagyarázza, hogy miért lehet viszonylag könnyen elviselni az itteni munkavégzést. A helyi erők fél háromkor lelépnek. És ebbe a keményen kitöltött hat órás munkaidőbe belefér nekik még egy ebédidő is. Szóval gondoskodnak róla, nehogy sérvet kapjanak.

Félé háromkor nagyon tanulságos időutazásban lehet része az embernek, mert olyan láthat, amit a Kádár korszakról mesélnek az öregek. Az alkalmazottak mintegy varázsütésre, egyszerre lépnek ki az épületből, és haladnak az autók felé, hogy autóval hazahordják a munkavállalókat. Ilyenkor persze megint teljesen kiürül az udvar, ami fél kilenc és fél három között teljesen tele van mindenféle gépjárművekkel.

Mivel fél három után az épületben nagyjából a fű sem nő, az alakalmazónk, amennyiben ott lebzsel az irodánkban, gyakran már fél öt, 3/4 öt körül hazaküld, és ilyenkor vagy taxit hív és fizet, vagy a minisztérium egy kisbusza hoz mindet haza.

Remélem mindenkiben sikerült eloszlatnom az aggódást, nem itt fogok megszakadni.

Szerintem ebbe a posztba ennyi elég.

Folyt. köv...

Címkék: munkarend

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boedi-keleten.blog.hu/api/trackback/id/tr275682012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malomsokiné Kincs Zsuzsanna 2013.12.08. 20:30:16

Most latszik milyen fiatalka vagy!
A Kadar korszakban meg csengo is szolt munka kezdeskor es vegeztevel! Ezt tapasztalatbol irom! :-D
Tovabbi nem megeroltetett munkat! :-D

MickeyCutter 2013.12.15. 22:25:29

Hát ezzel a munkarenddel kiegyeznék itthon is! Jó pihenést! :D
süti beállítások módosítása